NUDS Primary Teacher : Teacher Wanmai

ขอแนะนำ “คุณครูประถมศึกษา” ของโรงเรียนสาธิตมหาวิทยาลัยนเรศวร (ปฐมวัยและประถมศึกษา) : “ครูวันใหม่” มธุรส โอภาษี

Please welcome “NUDS Primary Teacher”: Teacher Wanmai, Mathuros Ophasee

นางสาวมธุรส โอภาษี หรือ ครูวันใหม่ จบการศึกษาในหลักสูตรการศึกษาบัณฑิต (ภาษาอังกฤษ) จากคณะศึกษาศาสตร์ มหาวิทยาลัยนเรศวร คุณครูเลือกเรียนภาษาอังกฤษเพราะว่าชอบและรู้สึกท้าทายเวลาได้เรียนภาษาต่างประเทศ จึงทำให้ตัดสินใจเริ่มเรียนภาษาที่ 3 คือ ภาษาจีน โดยส่วนตัวแล้ว ครูวันใหม่เป็นคนร่าเริง มีมนุษยสัมพันธ์ดี และชอบพัฒนาตนเองอยู่เสมอ อีกทั้งยังเคยทำงานเป็นผู้จัดการหอพักนิสิต (มหาวิทยาลัยนเรศวร) ยุวทูตป.ป.ช. และมีประสบการณ์การเเลกเปลี่ยนวัฒนธรรมที่ปูซาน ประเทศเกาหลีใต้ ความสามารถของครูวันใหม่ก่อนมาทำงานที่โรงเรียนสาธิตมหาวิทยาลัยนเรศวร (ปฐมวัยและประถมศึกษา) คือ เคยสอนภาษาอังกฤษให้แก่เด็กที่มีความต้องการพิเศษมาก่อน

นางสาวนภัส งามสนอง/เรื่องและแปล

นายณัชนพ นามะวงศ์/ภาพ

ผศ.ดร.สุดากาญจน์ ปัทมดิลก/บรรณาธิการเนื้อหา

Ms. Mathuros Ophasee or Teacher Wanmai got the bachelor degree in Education (English) from Faculty of Education, Naresuan University. She chose to study English Language Teaching because of its challenge and her interest in foreign languages that drive her to take a course of Chinese. Teacher Wanmai is a good-humoured person who likes to develop herself whenever there is a chance. She used to work as Naresuan University Dormitory manager and NACC youth ambassador and She also joined The cultural exchange in Busan, South Korea. One of her capacity is teaching English to students with special needs.

Ms. Napas Ngamsanong /Text and Translation

Mr. Natchanop Nammawong/Photo

Assist. Prof. Dr. Sudakarn Patamadilok /Content Editor